Termeni si conditii

Definitii


            Acest site este intretinut si administrat de Atelierul Negru, denumita in continuare Furnizor.
Persoana fizica sau juridica care comanda si achizitioneaza produse prin intermediul site-ului www.atelierulnegru.ro , va fi denumita Client.
Termenul “site” folosit in acest document se refera la site-ul www.atelierulnegru.ro .Fotografiile digitale, textele, datele tehnice, preturile si celelalte informatii care se gasesc pe site-ul www.atelierulnegru.ro , vor fi denumite in continuare continut .Design-ul si continutul site-ului apartin in exclusivitate Atelierul Negru si sunt protejate de legislatia privind proprietatea intelectuala.

Prin termenii “utilizator”, “vizitator” si “dumneavoastra” intelegem toate persoanele fizice si/sau juridice care acceseaza site-ul www.atelierulnegru.ro , indiferent de motiv.
Termenii “Regulament”, “Contract” si “Termeni si Conditii” se refera la prezentul contract de utilizare.
Prin termenul “date personale”, intelegem informatiile pe care le colectam de la dumneavoastra, pe baza carora puteti fi identificat personal. Acestea pot include numele dumneavoastra, adresa, numarul de telefon, adresa de e-mail, iar pentru persoanele juridice : numele societatii , adresa sediului social, CUI –ul , nr. inregistrare Reg. Comertului , adresa livrare , adresa de e-mail, numarul de telefon si datele de contact ale persoanei care reprezinta societatea .


Acceptarea “Termenilor si conditiilor”


            Pentru folosirea in bune conditii a site-ului, va rugam sa cititi cu atentie termenii si conditiile utilizarii de catre dumneavoastra a tuturor materialelor care alcatuiesc prezentul site. Accesarea site-ului si folosirea aplicatiilor sale presupun acceptarea explicita sau implicita a tuturor Termenilor si Conditiilor publicate, avand valoare contractuala deplina.Site-ul Atelierul Negru promoveaza diverse articole de imbracaminte.
Atelierul Negru isi asuma dreptul de a face modificari ale acestor prevederi, fara o notificare prealabila.
Accesand pagina -Termeni si conditii- puteti citi intotdeauna cea mai recenta versiune a acestor prevederi. Fotografiile nu creaza obligatii contractuale fiind doar cu titlu de prezentare.


Drepturi de autor


            Intregul continut al site-ului este proprietatea Furnizorului sau a tertelor parti care si-au dat acordul pentru publicare si este aparat de legile in vigoare pentru protectia drepturilor de autor. Folosirea fara acordul Atelierul Negru, a oricaror elemente din continutul site-ului , se pedepseste in conformitate cu legile in vigoare .


Securitatea datelor personale si a informatiilor


            Datele personale introduse de catre cumparator vor fi folosite de Furnizor, numai in scopul declarat al acestui site. Informatiile din formularul de comanda sunt necesare pentru confirmarea comenzilor, livrarea produselor comandate, anuntarea promotiilor in curs etc., in nici un caz nefiind furnizate/vandute unei terte parti. Furnizorul nu vinde, nu ofera, nu face schimb de adrese e-mail obtinute prin intermediul acestui site, nu divulga adresa dumneavoastra de e-mail altor persoane care acceseaza paginile acestui site, fara acordul dumneavoastra explicit.

           
            Trimiterea unor e-mail-uri de comunicari comerciale de catre Furnizor catre utilizatori/clienti nu este considerata “spam” daca exista consimtamantul destinatarului.Destinatarul comunicarilor comerciale are dreptul de a-si revoca consimtamantul de a primi asemenea comunicari prin simpla notificare a Furnizorului la adresa: contact@atelierulnegru.ro
Orice utilizator/cumparator care a furnizat adresa sa de e-mail in timpul utilizarii site-ului (in cadrul procesului de inregistrare) poate cere ca adresa sa fie stearsa din baza de date a www.atelierulnegru.ro trimitand un e-mail la adresa: contact@atelierulnegru.ro


Declinarea responsabilitatii


            Continutul site-ului www.atelierulnegru.ro a fost alcatuit cu cea mai mare atentie pentru introducerea corecta a datelor si respectarea acuratetii informatiilor. Totusi erorile nu sunt imposibile. De aceea, Furnizorul nu isi asuma responsabilitatea pentru greselile de tiparire sau afisare, in ceea ce priveste preturi, caracteristici, imagini etc. In eventualitatea in care pretul produsului sau unele caracteristici ale acestuia, au fost gresit introduse in bazele noastre de date sau afisate gresit, iar livrarea nu s-a efectuat inca, Furnizorul isi rezerva dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta.
            De asemenea, imaginile produselor sunt prezentate pe site cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imagini de prezentare in orice mod, datorita modificarii caracteristicilor, design-ului, fara o notificare prealabila de catre producatori. Valoarea maxima a obligatiilor Furnizorului, fata de orice client, in cazul nelivrarii sau livrarii necorespunzatoare, este valoarea sumelor incasate de Furnizor de la clientul respectiv.
            Dupa expedierea produselor, Furnizorului nu i se mai poate cere returnarea banilor in nici un fel si deasemenea, nici returnarea produselor.
Site-ul are rolul de gazduitor pentru postarile utilizatorilor si nu-si asuma responsabilitatea pentru continutul comentariilor pe care utilizatorii le posteaza. In schimb, isi asuma dreptul de a sterge orice continut care violeaza prezentul contract sau este in alt mod incompatibil cu scopul acestui site. Sunt interzise comentariile utilizatorilor ce pot fi incadrate in categorii de continut ilegal (rasist,etc) ,potential daunatoare sau comentarii negative. Cu toate acestea, Furnizorul nu isi asuma responsabilitatea pentru monitorizarea permanenta a intregului continut gazduit pe site.
            Atelierul Negru nu garanteaza disponibilitatea in stocuri a tuturor produselor afisate. Asadar, Furnizorul isi asuma dreptul de a nu onora o anumita comanda in cazul in care respectivul produs dispare din oferta curenta.
            Preturile publicate sunt informative si pot suferi modificari neanuntate.
Atelierul Negru nu raspunde pentru pagubele, costurile, procesele, pretentiile sau cheltuielile aparute ca urmare a nerespectarii de catre utilizatori a “Termenilor si conditiilor”.
Atelierul Negru nu raspunde pentru prejudiciile create ca urmare a nefunctionarii site-ului precum si pentru cele rezultand din imposibilitatea de accesare anumitor link-uri publicate pe site.


Acces si inregistrare ca membru


            Pentru a va inregistra ca membru pe site-ul www.atelierulnegru.ro sunteti obligat sa furnizati datele personale asa cum sunt acestea specificate in formularul de inregistrare. In utilizarea serviciului sunteti de acord sa furnizati informatii adevarate, corecte, actuale si complete despre dumneavoastra. De asemenea sunteti obligat sa mentineti si sa actualizati , atunci cand situatia o cere, datele de inregistrare pentru a fi adevarate, exacte si complete . Daca veti furniza informatii care nu sunt conforme cu realitatea, inexacte sau incomplete, Atelierul Negru are dreptul sa suspende sau sa desfiinteze contul dumneavoastra si sa refuze toate incercarile curente sau viitoare de folosire a site-ului. Furnizorul poate, fara orice alta notificare sau formalitate si fara ca acest lucru sa necesite explicarea atitudinii sale, sa suspende sau sa inceteze accesul dvs. la continutul site-ului sau la o parte a acestui continut.
            Prin inregistrarea ca membru veti fi solicitat sa va alegeti un nume de utilizator ( adresa de e-mail ) si o parola. Sunteti responsabil de pastrarea in siguranta a parolei de acces ca membru al acestui site, orice activitate desfasurata sub numele dumneavoastra de utilizator fiind integral in responsabilitatea dumneavoastra.
Sunteti de acord sa ne instiintati imediat despre orice pierdere a parolei sau semn de activitate neautorizata sub numele dumneavoastra de utilizator.
In cazul in care va este suspendata calitatea de utilizator al site-ului, nu veti fi indreptatit la primirea niciunei despagubiri.


Promotii si concursuri


            Promotiile si concursurile care se desfasoara pe site respecta regulamentele create de Atelierul Negru in conformitate cu legislatia in vigoare. Aceste regulamente sunt aduse la cunostinta utilizatorilor numai prin intermediul site-ului propriu sau prin mesaje de posta electronica. Pentru a beneficia de promotii, comenzile trebuie sa respecte intocmai regulile afisate pe site. Promotiile prezentate pe site sunt valabile in perioada de timp mentionata, iar in cazul in care nu se mentioneaza o perioada de timp, acestea sunt valabile in limitele stocurilor disponibile. Furnizorul isi rezerva dreptul de a intrerupe sau de a anula o promotie in orice moment, fara nici o notificare prealabila.


            Termene de livrare


            Termenul de livrare al produselor cumparate de la societatea noastra, in mod obisnuit se incadreaza intre 2-5 zile lucratoare, din momentul confirmarii comenzii in urma unui apel sau mesaj text cu un reprezentant al firmei. Cu toate acestea, Atelierul Negru isi rezerva dreptul de a mari timpul de livrare in situatii speciale cu anuntarea clientului in prealabil.
            Produsele comandate de dumneavoastra vor fi livrate in limita stocului disponibil, in maxim 5 zile din momentul in care va confirmam acceptarea comenzii de unul dintre reprezentantii nostrii. In contextul retinerii unor situatii exceptionale, termenul de livrare al produselor poate fi prelungit in mod justificat, aspect cu privire la care dumneavoastra veti fi informat fara intarziere. Situatiile exceptionale la care facem referire pot fi raportate cu titlu exemplificativ la conditii meteo nefavorabile, existenta unor stari justificate de urgenta sau necesitate sau volumul mare de comenzi inregistrate si aflate in operare.


            Neconfimarea comenzii


    Daca ati facut comanda online,prin e-mail,messenger chiar daca ati primit un e-mail de inregistrare a comenzii dar nu ati fost contactat de operatorii nostrii pentru validare, sunati la unul din numerele afisate pe site,deoarece probabil au intervenit anumite probleme in functionarea serverului sau site-ului.Comenzile ce NU pot fi validate telefonic de catre operatorii nostri NU vor fi livrate.


            Taxe suplimentare


            Pretul platit de client este format din pretul produselor si costul transportului pana la valoarea de 299 RON, peste pragul de 299 RON se plateste doar pretul produsului/produselor. Pentru comenzile din alte judete, exceptand Bucuresti,vor fi livrate prin curier pentru o taxa de 20 de RON in cazul in care pretul comenzii nu depaseste 299 RON, in caz contrat transportul este suportat de Atelierul Negru. Pentru transportul in Bucuresti este perceputa o taxa de 16 RON.
            Furnizorul nu percepe nici o taxa suplimentara clientului la cumpararea produsului. In situatia in care va sunt percepute taxe in plus, va rugam sa ne instiintati imediat la contact@atelierulnegru.ro sau la numarul de telefon +40 733 533 490.

Metodele de plată

       Pentru a plasa o comandă este necesar să alegi o metodă de plată: plata în numerar la livrare sau - plata online cu cardul prin Netopia Payments (Visa/Mastercard).

      Daca selectezi metoda de plata online, vei fi redirectionat catre pagina Netopia Payments pentru efectarea platii. Comanda va fi trimisa dupa ce am primit valoarea integrala a acesteia.

Notă: Niciodata nu iti vom trimite un email prin care sa iti solicitam sa faci plata intr-un anumit cont bancar. Ignora orice astfel de emailuri si nu initia plata. În aceste situatii te rugam sa redirecționezi emailul nemodificat catre adresa: contact@atelierulnegru.com.


            Returnarea produselor

            Incepand cu momentul in care ati intrat in posesia produselor comandate, aveti posibilitatea ca intr-o perioada de 14 zile lucratoare, sa va solicitati o cerere de returnare conform dispozitiilor O.U.G. nr. 34/2014 aflata in vigoare.

            ! Va informam asupra faptului ca achizitia produselor de pe acest website este de natura unui “contract” de vanzare-cumparare,dar intr-o forma simplificata si incheiat online. In principal, acest raport de vanzare este atestat in prima faza in baza confirmarii si acceptarii comenzii dumneavoastra, iar ulterior in baza facturii fiscale de achizitie care va este predata impreuna cu produsele cumparate.
            Contractul intra in vigoare incepand cu momentul in care clientul confirma comanda si pana la implinirea a 14 zile din momentul in care produsele comandate au fost primite de dumneavoastra sau, dupa caz, de o persoana terta destinatara pe care o indicati curierului, alta decat transportatorul, in masura in care nu este aplicabila o alta dispozitie legala dintre cele prevazute la art. 9 alin. (2) lit. b) pct. (i) sau (ii) din O.U.G. nr. 34/2014.
            Produsele vor fi verificate cantitativ si calitativ de dvs. la receptionarea marfii, iar daca anumite produse nu corespund (adica au defecte de fabricatie/ nu ati primit ce ati comandat) pot fi refuzate. Produsele refuzate vor fi scazute din totalul de plata al comenzii. Reclamatiile ulterioare nu mai sunt luate in considerare.
            Atelierul Negru isi rezerva dreptul de a refuza retururile in urmatoarele conditii:
produsele returnate nu corespund cu cele trimise in prima faza catre client ;
produsele respective au fost confectionate dupa o anumita inaltime si greutate, dar care au fost gresit comunicate de catre client;
produsele revenite in depozit nu mai au eticheta prinsa de articolul respectiv cu siguranta de plastic (eticheta de carton si siguranta alba din PVC);
produsele reprezinta defecte care nu au fost sesizate la motivul de returnare sau la momentul receptionarii coletului de catre client;
produsele care se intorc fara factura fiscala;
produsul sa nu fie in tot sau in parte murdar, modificat, degradat, deteriorat, sau distrus, sa nu fie retinute urme de purtare sau de spalare a produsului si nici mirosuri neplacute, etichetele sau inscriptiile produsului sa fie intacte;
coletele care se intorc cu ramburs.

            ! Transportul pentru returnare este suportat de client cu o taxa de 30 LEI daca acesta doreste sa trimitem curier direct la adresa, fara sa fie nevoie de deplasare din partea clientului catre o alta firma de curierat! 
Altfel, pentru returnarea produselor prin alta firma de curierat taxa este suportata de client!
 
            Pentru returnarea produselor se va trimite prin email la contact@atelierulnegru.ro o cerere de retur. Email-ul va fi structurat astfel:
Subsemnatul, ………………………………………(nume si prenume complet) in calitate de posesor al produsului/produselor achizitionate din magazinul online ATELIERUL NEGRU, imi exprim solicitarea returnarii produsului/produselor achizitionate.
Denumirea produsului cu privire la care imi manifest solicitarea:
……………………………………………………………………………………………….…
Codul produsului cu privire la care imi manifest solicitarea:
…………………………………………………………………………………………………
Adresa completa a domiciliului: (trebuie sa corespunda cu cea din factura fiscala de achizitie)
…………………………………………………………………………………………………..
Factura fiscala(serie/numar,data)(exemplu: FACTURA AN 001) in baza careia a fost achizitionat produsul cu privire la care imi manifest solicitarea…….………………………………………………
Solicit rambursarea contravalorii produsului in contul bancar ……………………………, deschis la Banca ………………………..….., al carui titular este……………………………………………………..
Adresa e-mail: ……………………………………. Numar telefon: ………………………….
DESCARCA FORMULAR_1
Banii se vor inapoia in termen de 14 zile din mometul in care coletul ajunge la sediul Atelierul Negru SRL !
In cazul produselor facute pe comanda dupa inaltimea si kilogramele clientului schimbul acestora se poate efectua doar in cazul in care produsele prezinta: defecte de fabricatie sau in cazul in care marimea este necorespunzatoare (produsul este pre mare sau prea mic).
 
NU RETURNATI COLETE CU PLATA TRANSPORTULUI LA DESTINATAR, RESPECTIV S.C. ATELIERULNEGRU S.R.L, ACESTA VA FI REFUZAT FARA NICI UN FEL DE NOTIFICARE ULTERIOARA !
 
        Legaturi

            Site-ul www.atelierulnegru.ro poate gazdui legaturi (link-uri) catre alte site-uri sau alte resurse. Raspunderea pentru aceste site-uri o poarta in intregime proprietarii acestora, Atelierul Negru nu este responsabil pentru orice paguba sau pierdere cauzata sau presupusa a fi cauzata de informatiile furnizate de site-urile sau resursele spre care trimit aceste link-uri.


            Conditii legale

            Atelierul Negru functioneaza conform tuturor prevederilor legale ale Statului Roman, dintre care amintim Ordonanta nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta, Legea 365/2002 privind comertul electronic, Legea 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.
Produsele vor fi insotite de documente fiscale in conformitate cu legile in vigoare.

 

            Frauda

            ORICE INCERCARE DE A ACCESA DATELE PERSONALE ALE ALTUI UTILIZATOR, DE A MODIFICA CONTINUTUL SITE-ULUI www.atelierulnegru.ro SAU DE A AFECTA FUNCTIONAREA SERVERULUI CARE GAZDUIESTE SITE-UL www.atelierulnegru.ro VA FI CONSIDERATA O TENTATIVA DE FRAUDARE A SITE-ULUI SI VA DECLANSA URMARIREA PENALA IMPOTRIVA AUTORULUI SAU AUTORILOR ACESTOR FAPTE.


            Litigii

            Orice litigiu aparut intre Clienti si Furnizor va fi rezolvat prin cale amiabila , prin intelegere intre cele doua parti . In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane, de pe raza municipiului Bucuresti.